Gå til hovedindhold
Claus Helbo nomineret som bedste scenografi - Årets Reumert 2013

En Blærerøvs Historie

Fem ud af 6 stjerner - Aarhus Stiftstidende

Seks ud af seks stjerner - kulturkongen.dk

Mig mig mig mig mig mig… Se miiiiiiiig!

”Jeg ved sgu da godt at du sidder der og tænker: Hallo, bare det var mig der var som dig... men det er det så bare ikke, kan jeg fortælle dig! For der er kun en mig, jeg er en ener! Og du når mig til sokkeholderne. Om du så hoppede i trampolin, ville du sgu ikke engang kunne nå op og bide mig i knæskallerne... så stor niveau forskel er der på dig og mig! Jeg er kaviar og du er æggemad og sådan er det bare! Jeg får kuldegysninger bare af at være i samme rum som mig. Mig mand, det skal da for resten være mit superheltenavn fra nu af! MIGMAN – here I come!”

I spotlightet af samfundets, mediernes og ungdomskulturens voksende krav om personlig eksponering og individuel succes, sender vi fire store blærerøve på scenen. ”Du skal ikke tro du er noget”, eksisterer ikke i blærerøvenes terminologi. Her hedder det i stedet  ”Du skal tro, at du på alle måder er helt enestående og speciel”

De andre er blot brikker i mit spil og jeg er strategisk, kynisk og manipulerende når det kræves – sådan er gamet. Min identitet er flydende, og jeg iscenesætter hele tiden mig selv i forhold til situationen og sammenhængen.

Men har medaljen en bagside? Hvad stiller selv den største og mest selvfede blærerøv op med sig selv, når spotlightet slukker og supporterne vender ryggen til? Hvad og hvem gemmer sig bag masken? Måske finder man svaret ved afvænningsmøder hos ”Anonyme Blærerøve”.

Dansk gruppeteaters grand old man Hans Rønne og Teater O, ønsker med denne skæve, skøre, maskuline og svedende forestilling, at tegne et tankevækkende portræt af et udbredt fænomen i tiden: Blærerøven i os alle.

* Af Lars Dammark og Anders Valentinus Dam i samarbejde med holdet.
* Aldersgruppe 12-99 år. Publikumsantal 80
* Forestillingen er co-produceret med Teatret v/Hans Rønne, Nørregaards Teater og Filuren
* Medvirkende: Klaus Weirup Andersen, Heine Grove Ankerdal, Lars Dammark og Anders Valentinus Dam
* Instruktion: Hans Rønne
* Scenografi: Claus Helbo
* Lysdesign: Kian Larsen
* Produktion: Uffe Blåberg
* Turné november 2013

Download pressebillede