Gå til hovedindhold
Emigranten

Emigranten

Kommer på turné igen i april-maj 2018

Året er 1888, da Alfred en kold vinterdag falder igennem isen i en Skånsk sø og nær lider druknedøden. Men hans ven, drengen Karl, dukker op og risikerer sit eget liv for at redde Alfred.

Emigranten er historien om Alfred, der i taknemmelighed over det liv som så brat kunne være endt, men som han nu har fået foræret, beslutter sig for at følge sine drømme og søge lykken som nybygger i Amerika.

På dampskibet Thingvalla, som sejler fra København til New York, møder Alfred den danske Charlotte, som han gifter sig med. Sammen bliver de en del af nybyggersamfundet, hvor indianerne bliver betragtet som noget fanden har skabt. Alfred elsker livet på prærien og han elsker sin kone, men omgivelsernes forhold til indianerne nager ham. En dag erfarer han, at hæren er på vej mod en indianerlejr for at afprøve deres nyindkøbte maskinkanoner — og pludselig ved Alfred at det er tid til at prøve, at betale det liv han fik forærende af Karl tilbage.

Emigranten er en historie om næstekærlighed, savn og nye muligheder. Det er historien om et åbent samfund, der frygter dem de ikke kender. Det er historien om uretfærdighed, pligt og indianernes liv i nybyggernes Amerika. Det er en fortælling om at vælge side og gøre det rigtige.

Vi gør venligst opmærksom på at denne forestilling oprindeligt havde titlen "Alfred en emigrant fra Lønneberg", men siden har ændret navn til "Emigranten".
Historien om manden hvis liv bliver reddet, og hans rejse over atlanten til Amerika, hvor han bliver ny-bygger og begynder et nyt liv, samt de dramatiske hændelser i fortællingen, er ikke lavet om. Men vi har omskrevet manuskriptet, så det ikke længere er videredigtning af Alfred-karakterens liv, fra historierne om Emil fra Lønneberg. Det har ikke haft indvirken på forestillingens handlig og plotpunkter og er gjort alene pga. rettighedsspørgsmål.

Produktionsår 2011

Varighed 60 min. - Minimumsalder 8 år
Velegnet som familieforestilling 

Idé og Manuskript: Anders Valentinus Dam og Lars Dammark
Instruktion: Nils P. Munk
Scenografi: Claus Helbo
Lysdesign: Kian Larsen
Teknik og Byg: Uffe Blåbjerg
Kostumer: 

Medvirkende: Rolf Hansen, Anna Ur Konoy og Lars Dammark
(Rolf Hansens roller blev i originalopsætningen spillet af Victor Marcussen)

Forestillingen er produceret af Teater O i samarbejde med Filuren i Aarhus.

Download pressebillede