Gå til hovedindhold
Reumertnomineret 2011

360°

Har vi et valg og hvad vælger for os? Er det penge, kærlighed, nødvendighed, lyst, omsorg, ansvar?

Max hopper op på sin knallert og tramper kickstarteren i bund. Pigen sidder indespærret i mørket. Rumæneren ligger skjult i græsset. Den gamlemand kigger op på uret på væggen. Abeo knuger mobiltelefonen i sin hånd. Michael læner sig tilbage i flysædet … 6 liv krydser hinanden og 6skæbner ændres for altid.

Med forestillingen 360° har Teater O lavet en episk forestilling, hvor fortællingerne fletter sig uløseligt ind i hinanden - inspireret af film som Babel, Crash og Traffic.

Vi følger 16-årige Max i hans jagt på at nå frem til den pensionerede forretningsmand Hennings hus. Max vil forhindre, at en situation han selv har sat igang, ender helt galt. Vi møder entreprenøren og familiefaren Michael, der efter 25 år i Spanien og hårdt ramt af finanskrisen, må vende hjem til Danmark for at konfrontere en fjern fortid. Vi rejser langt langt væk til en anden verden, hvor vi møder en bekymret mor, der ikke længere er i stand til at gøre det bedste for sine børn. Vi ser en kuffert, der kan få drømme til at gå i opfyldelse. Vi møder en frygtindgydende fremmed på evig flugt. Vi mærker vinden og duftene fra skoven og vi bliver skubbet dybt ned i et sort mørke …

En meget enkel scenografi danner rammen om et drama, hvor publikum kommer helt tæt ind på livet af både fortællerne, karaktererne og deres historier.

Instruktør Nils P. Munk om 360°

Med 360° har vi forsøgt at lave en forestilling om mødet. Mødet med et andet menneske, med et menneske som sætter aftryk i dig. Det være sig godt eller skidt. Men et møde for livet. Et møde som spejler dig. Og så.. Ja, så møder du dig selv. Helt uforberedt og afvæbnet og meget skrøbelig. Og du er nødt til at tage dit liv og din situation alvorligt og konfrontere dine omgivelser – familie, venner, kollegaer og ikke mindst dig selv. Og det får konsekvenser, uoverskuelige og brutale. Men lige ved siden af alt det kaotiske findes også forandring, håb og kærlighed.

Det lyder måske meget flyvsk, men det er det slet ikke. Det er helt almindeligt. Det er dit, mit, elevernes og ikke mindst forestillingens liv.

Hvordan det? Jo, forestillingen udspiller sig inde i mellem publikummerne, i det intime rum, man normalt ikke forbinder med teater. I det rum vi møder hinanden. Det tvinger publikum og skuespillerne til at forholde sig meget konkret til hinanden - og så er vi tilbage ved mødet ...

God fornøjelse.

Der er udarbejdet et grundigt og nuanceret undervisningsmateriale med udgangspunkt i forestillingen. Materialet kan downloades i kolonnen til højre.

* En historie af Lars Dammark og Anders Valentinus Dam.
* Instruktion: Nils P. Munk – Scenografi: Claus Helbo.
* Aldersgruppe 12-99 år.
* Max 75 publikummer pr. forestilling.
* Forestillingen er støttet af Scenekunstudvalget, Århus kommune, Bikuben Fonden og Wilhelm Hansen Fonden.
* 360°, er produceret af Teater O i samarbejde med Nørregaards Teater.

Download pressebillede