SÅ ER DET ENDELIG (H)JUL
Kommende juleforestilling - under prepoduktion

SÅ ER DET ENDELIG (H)JUL

En jule forestilling om altid at bære sine minder med sig og altid tro på det gode…

Det er lillejuleaften og Rasmus Hjul kommer kørende på sin Kassecykel, som han har arvet fra sin far - den store gøgler, Ole Maler. Faktisk er det Oles Malercykel, for Rasmus far var nemlig cyklende maler. Kassecyklen er fuld af Ole og Rasmus ting, og den cykel har været alle vegne og i alle egne af landet. Der er historier i den cykel. Fantastiske, finurlige, vilde og sjove historier. Sande historier og løgnehistorier spundet af det pureste opspind.

Rasmus fortæller historier om sit liv med sin far. Om dengang hans far var dreng og mødte hans mor. Og om da han selv var dreng; en tid hvor solen altid skinnede om sommeren, og der altid var hvid jul om vinteren. Vintre der var dækket af is og sne og med snemænd på størrelse med mejetærskere. Historier om da Rasmus var med sin far på arbejde, og de malede huse og malerier mens Ole fortalte vittigheder, og fortalte historien om julemanden, som virkelig findes. Når du bliver stor Rasmus kan du blive julemand. Man kan hvad man vil, man skal bare tro på det!

I dag er det d. 23. december og Rasmus er på vej til kirkegården i Hobro og han har sin far med. Han har ham med i en urne, for i dag, netop i dag skal Ole Malers urne begraves. Om lidt bliver her stille, men Kloden drejer stille rundt i nat og Tik Tik, tiden går og går… Rasmus og hans far var vilde med Kim Larsen… og til en hver lejlighed i livet er der en Kim Larsen sang, der passer – selv til jul.

SÅ ER DET ENDELIG (H)JUL, bliver en sjov, rørende og livsbekræftende fortælling om en mand, hans barndom og hans ukuelige tro på julemanden. Julen er hjerternes fest, den er fuld af hygge og kærlighed og det samme er Rasmus Hjul. 

Forestillingen skrives og instrueres af Anders Valentinus Dam, der er medgrundlægger af Teater O, hvor han også sidder i den kunstneriske ledelse. I Rollen som Rasmus, ses Rasmus Reiersen, der tidligere med stor succes har medvirket i flere Teater O forestillinger.

SÅ ER DET ENDELIG (H)JUL, kan opleves på turné i november/december 2019.

 

 

Produktionsår 2019

Varighed: 45 min.
Aldersgruppe 6-10 år og så helt til 105 år

Idé og manuskript: Anders Valentinus Dam
Instruktion: Anders Valentinus Dam
Musik: Kim Larsen m.fl.

Medvirkende: Rasmus Reiersen