SÅ ER DET ENDELIG HJUL
KAN OPLEVES PÅ APRILFESTIVAL I HJØRRING

SÅ ER DET ENDELIG HJUL

Kan opleves på Aprilfestival i Hjøring.
2 ugers spilleperiode på Knudsens - Black Box Theatre i Holstebro og Danmarksturné i november/december 2019.

En jule forestilling om altid at bære sine minder med sig og altid tro på det gode…

Det er 23. december og Rasmus Hjul kommer kørende på sin Kassecykel, som han har arvet fra sin far - den store gøgler, Ole Maler. Faktisk er det Oles malercykel, for Rasmus far var nemlig cyklende maler. Kassecyklen er fuld af Ole og Rasmus ting, og den cykel har været alle vegne og i alle egne af landet. Der er historier i den cykel. Fantastiske, finurlige, vilde og sjove historier. Sande historier og løgnehistorier spundet af det pureste opspind.

Rasmus fortæller historier om sit liv med sin far. Om dengang hans far var dreng og mødte hans mor. Og om da han selv var dreng; en tid hvor solen altid skinnede om sommeren, og der altid var hvid jul om vinteren. Vintre der var dækket af is og sne og med snemænd på størrelse med mejetærskere. Historier om da Rasmus var med sin far på arbejde, og de malede huse og malerier mens Ole fortalte vittigheder, og fortalte historien om julemanden, som virkelig findes. Når du bliver stor Rasmus kan du blive julemand. Man kan hvad man vil, man skal bare tro på det!

Det er lillejuleaften og Rasmus er på vej til sin far for at synge julen ind. Om lidt bliver her stille, men Kloden drejer stille rundt i nat og Tik Tik, tiden går og går… Rasmus og hans far er vilde med Kim Larsen… og til en hver lejlighed i livet er der en Kim Larsen sang, der passer – selv til jul.

SÅ ER DET ENDELIG HJUL, bliver en sjov, rørende og livsbekræftende fortælling om en mand, hans barndom og hans ukuelige tro på julemanden. Julen er hjerternes fest, den er fuld af hygge og kærlighed og det samme er Rasmus Hjul. 

Forestillingen skrives og instrueres af Anders Valentinus Dam, der er medgrundlægger af Teater O, hvor han også sidder i den kunstneriske ledelse. I Rollen som Rasmus, ses Rasmus Reiersen, der tidligere med stor succes har medvirket i flere Teater O forestillinger.

 

 

 

SÅ ER DET ENDELIG (H)JUL

Produktionsår 2019

Produceret i samarbejde med Black Box Theatre

Varighed: 50 min.
Aldersgruppe 6-10 år og så helt til 105 år

Idé og manuskript: Anders Valentinus Dam
Instruktion og Scenografi: Anders Valentinus Dam
Lys: Anders Kjems
Lyd: Johannes Eberl Smed
Bygger: John Nyby Larsen
Teknik: Kim Glud og Steffen Brandt
Speciel teknik effekts: Asbjørn Holland Christensen
Bjørnedesign: Steffen Brandt
Animator: Jonathan Milo
Bjørne & Sibiriens maler: Jonas Nørregaard
Dukkemager Asger: Filtkongen v/Henrik Dannevang
Ilustration Asger: Rasmus Reiersen
Dukkedesign Kim og Ole: Anders Valentinus Dam

Medvirkende: Rasmus Reiersen og Asger Visbak

Download pressebillede

SÅ ER DET ENDELIG (H)JUL