Publikumanmeldelse - Jesper Søefeldt

Kære Teater O

Tak for en fantastisk oplevelse på Teater Grob i går aftes. For endnu en fantastisk oplevelse fristes man til at sige.

Hold da kæft hvor er I gode og hvor har I fået skruet en forestilling sammen, der virkelig formår at slå gennem paraderne med sin blanding af uforløst og forvirret 13-årig smerte over voksen følelses-fortrængning og selvbedrag til storpolitiske og letantændelige verdenshistorier.

Fra det øjeblik man sætter sig til rette på bænkerækkerne, er man indfanget af jeres historie, af jeres energi. Den måde I får mixet sanseindtrykkene med både det talte ord, musikken og den visuelle dimension med skærmene, har en fantastisk virkning. Nærværet var imponerende - sved & tårer ....lige i ansigterne på os ved ring-side.

Jeres karakterer bliver leveret helstøbte og stærke...på deres egen skrøbelige facon og med fede kontraster. De fungerer så overbevisende, at man som publikum bliver trukket med hele vejen - forpustet efter armbøjninger og løb på stedet, øm efter træffere på krop, sjæl og smilebånd, med hjertet i halsen & tårerne i forhøjet beredskab, når karaktererne tager livtag med deres smerte. Eller deres dæmoner.

Kærligheden, savnet over uerstattelige tab, smerten i dens forskellige afskygninger, krigens meningsløshed...eller nødvendighed, racismen, religioners betydning, venskab og erkendelse. Det er ikke småting, der bliver taget under hårdhændet behandling på kanvassen i løbet af forestillingens perfekt afstemte 70 minutter!

I rammer en skøn balance mellem det sørgelige og det humoristiske og styrer overbevisende udenom løftede pegefingre og dobbeltmoralens dybeste faldgruber.

Politisk? Bestemt, men på en ikke anmassende eller docerende måde. Moralsk? Helt sikkert dér! Men uden anvisning eller facitliste....jeg kan jo bare vælge at bede til ham den anden!

På den måde virker det helt naturligt - og slet ikke tendentiøst at slutte kampen af med et  “Hvad mener du?"

Hvad jeg mener? Jeg mener overbevisende! Jeg mener, sejr med alle dommerstemmer! Jeg mener, ramt helt rent og præcist!

Jeg er stadig væk øm i krop og sjæl efter gårsdagens teater knockout!

Anmelder

Jesper Søefeldt – Kommunikationskonsulent

Anmeldt forestilling